قفسه بندی سالن پرورش قارچ
یکی از مهم ترین کارها برای شروع فعالیت در این حوزه پرورش قارچ قفسه بندی سالن قارچ می باشد که عدم توجه به اصول آن در نهایت منجر به از دست دادن سرمایه خواهد بود. دقت در انتخاب نوع قفسه و رعایت فاصله بین قفسه ها از هم، عرض هر طبقه و میزان فاصله از زمین همگی باید در انجام قفسه بندی سالن تولید قارچ بر اساس استانداردها صورت گیرد.
دلایل قفسه بندی سالن پرورش قارچ
علاوه بر توجه به دما و میزان نور و رطوبت در سالن های تولید قارچ که به شدت بر میزان بهره وری انجام این فرآیند تاثیرگذار می باشد، لازم است ققفسه بندی سالن قارچ نیز صورت گیرد.
مزیت استفاده از قفسه ی مناسب برای سالن های تولید قارچ عبارتند از:
- جلوگیری از وارد شدن آسیب به کمپوست و قارچ های موجود در قفسه ها به دلیل فاصله گیری طبقات از کف سالن
- استفاده بهینه از فضا و افزایش راندمان سالن (با قفسه بندی اصولی سالن پرورش قارچ می توان سطح تولید قارچ سالن با 100 متر مربع را تا 300 متر مربع افزایش داد)
- جمع آوری آسان تر و بررسی وضعیت قارچ ها در هر طبقه
هزینه قفسهبندی سالن قارچ
قفسه بندی سالن قارچ قسمت عمدهای از هزینههای طراحی و ساخت سالن پرورش را تشکیل میدهد و عدم توجه و طراحی صحیح آن، هزینه سنگینی را از جهت جانی و مالی به عهده کارفرما میگذارد. این طراحی باید در طرح و نقشه اولیه سالن لحاظ شود. در حال حاضر بین ۲۰% تا ۳۰% هزینه ثابت احداث سالن پرورش قارچ دکمهای را، قفسهبندی تشکیل میدهد و عدم دقت در طراحی و انتخاب و ساخت قفسه از نظر مالی هم هزینه سنگین و مجددی را بر عهده کارفرما میگذارد.
قفسهها بعد از طراحی و ساخت دیگر امکان چندانی برای بهسازی و طراحی مجدد ندارند و طراحی و ساخت مجدد آن مستلزم هزینه بسیار زیادی می باشد . پس هر تصمیمی در این باره باید قبل از طراحی گرفته شود.
در مورد قفسهبندیها بههیچعنوان خساست به خرج ندهید و در این مورد صرفهجو نباشید؛ زیرا بعد از طراحی و ساخت دیگر امکان طراحی مجدد ندارید و ساخت مجدد آن هزینه ی زیادی را بر گردن شما میگذارد.
ابعاد و اندازه قفسه بندی سالن پرورش قارچ
شما باید قفسه بندی سالن قارچ خود را طبق بلوک کمپوست ها مشخص کنید. البته شما باید عرض و طول قفسه بندی خود را طبق اندازه و ابعاد سالن پرورش قارچ خود انتخاب کنید. ابعاد و اندازه معمولی و استاندارد برای عرض قفسه های پرورش قارچ 80، 120 و 160 سانتی متر و در طول سالن انجام می شود. برای سالن های کوچیک تر عرض استاندارد 80 سانتی متر می باشد که با ایجاد یک راهروی 70 سانتی متری می توانید از فضای موجود بیشترین استفاده را به انجام برسانید.
همچنین برای قفسه بندی با حداکثر عرض یعنی 160 تا 170 باید در دو طرف قفسه بندی ها راهرو در نظر بگیرید تا بتوانید به کل عرض قفسه دسترسی داشته باشید. شما می توانید برای قفسه بندی با عرض 120، اندازه ی راهرو ها را 70 سانتی متر نیز در نظر بگیرید. سالن های عرض 160 یکی از اندازه های استاندارد در کشور ما می باشد.
انواع قفسه بندی سالن پرورش قارچ
قفسه بندی سالن های قارچ براساس نوع و جنس سازه ها، به طور کلی به سه دسته تقسیم می شود :
- قفسه بندی با استفاده از سازههای بتونی
- قفسه بندی با استفاده از سازههای لوله
- قفسه بندی با استفاده از پروفیل صنعتی
قفسه بندی با سازه های بتونی
این نوع قفسه بندی مربوط به دهه هفتاد می باشد که برای ساخت کف این سازه از چوب استفاده می شده است که از استحکام بالایی برخوردار بوده و هزینه راه اندازه پایین داشته اند. اما امروزه از این نوع سازه استفاده نمی شود.
معایب قفسه بندی با سازه های بتونی
- نظافت آن بسیار دشوار
- ایجاد کپک و آلودگی زیاد
- نیاز به نور و روشنایی در طبقات
- سایز بالا
- نصب و گسترش فضا امکان پذیر نیست
قفسه بندی با استفاده از سازههای لوله
این نوع سازه قبل از لوله های آهنی استفاده می شد که به علت پوسیدگی و مشکلات دیگر توصیه نمی شود اما امروزه از لوله های گالوانیزه که طول عمر بالاتری دارد استفاده می شود.
مزایای و معایب قفسه بندی با سازه گالوانیزه
قفسه بندی سالن قارچ با سازه ی گالوانیز به دلیل هزینه ی پایین در نصب و اجرا و مقاومت بالا در کشور ما بسیار محبوب می باشد .اما این سازه یک نقطه ضعف بزرگ دارد آن هم پوسیدگی محل جوش خورده است همچنین به علت جوش خوردن این سازه، دارای اتصال قوی نمی باشد.
نکات مهم برای استفاده از سازه های لوله ای در قفسه بندی سالن های قارچ
- می توانید با پرس یا پتک محل جوش کاری لوله های گالوانیزه را صاف کنید.
- شما می توانید از رنگ های محافظ یا ضد زنگ در نقاط جوش استفاده نمایید.
- برای مهار قفسه ها میشود ستون ها را متصل کرد و سپس جوشکاری را انجام داد.
- از قفسه ها و لوله ها با ضخامت 6 به بالا استفاده کنید.
- اگر می خواهید قفسه ها به علت وزن و فشار کمپوست ها، شکم ندهد از سیم گالوانیزه 2 یا 2.5 استفاده کنید.
قفسه بندی با استفاده از پروفیل صنعتی
یکی از بهترین روش های قفسه بندی روش قفسه بندی با استفاده از پروفیل صنعتی می باشد. این سازه با استفاده از پروفیل های جنس گالوانیزه گرم با کمک پیچ و مهره نصب و راه اندازی و نصب می شود. این روش هیچ پوسیدگی و زنگ زدگی ندارد ولی هزینه ی راه اندازی این سازه بالا می باشد ولی مزیای زیاد آن به هزینه آن می ارزد.
مزیت قفسه بندی سالن های پرورش قارچ با پروفیل صنعتی
- عدم پوسیدگی
- طول عمر بالا
- نصب و راه اندازی ساده
- مونتاژ و دمونتاژ در زمان کم ممکن است
- نصب تجهیزات در این سازه امکان پذیر می باشد
- می توان این سازه را کاهش یا افزایش داد
خرید قفسه بندی سالن قارچ
قارچ برتر به پشتوانه بیش از پانزده سال سابقه در تولید تجهیزات سالن قارچ با برند سهند هواساز و فروش مواد اولیه آماده
خدمت رسانی به شما دوست عزیز می باشد .
برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه خرید تجهیزات سالن قارچ و مواد اولیه سالن قارچ تماس حاصل نمایید:
واحد فروش و امور مشتریان:
02156545923
09127021828