چیلر

چیلر (Chiller) به دستگاه یا ماشینی گفته می شود که از طریق یک سیکل ترمودینامیکی (تراکمی بخار یا جذبی) گرما را از جریان سیال مشخصی (مبرد) دفع می­ کند.
بعد این جریان به واسطه گردش درون یک مبدل حرارتی جهت خنک کردن آب مورد استفاده قرار می گیرد.
در اصل چیلر گرما را از محیطی گرفته و به محیط دیگری انتقال می دهد . پس میشود چیلر را نوعی پمپ انرژی معرفی کرد که محصول خروجی آن آب سرد است.

مشخصات فنی چیلرها

به طور کلی چیلر از کلمه لاتین (Chill) به معنای سرما گرفته شده است و به ماشینی اطلاق می شود که با بهره گیری از تکنولوژی، دمای آسایش را فراهم می کند. چیلرها از طریق یک چرخه ترمودینامیکی که مدل های متفاوتی دارد حرارت را از جریان سیال گرفته و بعد با کمک گرفتن از مبدل ها ، تهویه مطبوع را برای ما فراهم میکند. همچنین از کار مهم چیلرها سرد کردن آب جاری درون اواپراتور می باشد. در بعضی از موارد برای صرفه جویی در مصرف انرژی می توان از حرارتی که از مایع جذب دفع می شود،برای مقاصد گرمایشی نیز استفاده کرد.
چیلر

انواع چیلر

  1. چیلر تراکمی (چیلر کمپرسوری)
  2. چیلر جذبی
  3. چیلرهای سانتریفیوژی

 تقسیم بندی چیلرها با توجه به خنک شدن ماده مبرد است:

  1. چیلر تراکمی آب خنک
  2. چیلر تراکمی هوا خنک
  3. چیلر تبخیری

کاربرد چیلر

چیلرها از مهم ترین تجهیزات سرمایشی و تولید برودت در ساختمان ها و کارخانه های صنعتی به شمار می آیند. از آب سردِ تولیدی در چیلر می توان به کمک فن کویل ها و یا هواسازها، فضای داخلی هر ساختمانی را خنک کرد و یا از آن در ماشین آلات صنعتی و انواع فرایندهای تولید که به خنک کردن نیاز دارند استفاده کرد.

تجهیزات چیلرهای جذبی

  1. اواپراتور: مبرد توسط سیستم توزیع خاصی بصورت کاملا یکسان روی دسته لوله های آب برگشتی از ساختمان ریخته و به دلیل فشار پایین محفظه اواپراتور تبخیر شده و باعث سرد شدن آب داخل لوله ها می شود.
  2. ابزربر: لیتیوم بروماید بواسطه سیستم توزیع بصورت کاملا یکنواخت روی لوله ها می ریزد بخار مبرد تولید شده در اواپراتور توسط محلول لیتیوم بروماید در ابزربر جذب میشود. به دلیل استفاده نکردن از سیستم قدیمی نازل در توزیع لیتیوم بروماید امکان گرفتگی یا افتادن نازل و همینطور ریختن مایع بدون تماس با لوله ها در اثر پاشش توسط نازل وجود ندارد.
  3. ژنراتور: محلول لیتیوم بروماید که پس از جذب بخار مبرد در ابزربر رقیق شده برای احیا شدن وارد ژنراتور شده و حرارت می بیند، در اثر حرارت دریافتی بخار مبرد از لیتیوم بروماید جدا شده و محلول لیتیوم بروماید غلیظ شده برای استفاده مجدد از طریق مبدل حرارتی راهی ابزربر می شود.
  4. کندانسور: بخار مبرد تولید شده به واسطه ژنراتور در کندانسور به دلیل تبادل حرارت با آب ورودی از برج خنک کننده تقطیر شده و برای استفاده مجدد راهی اواپراتور می شود.

آیا از چیلر برای گرمایش هم استفاده میشود؟

این سوال همیشه در ذهن سازندها و مالکان ساختمان ها هست.همانگونه که دستگاه هایی به مانند داکت اسپلیت ها در زمستان می توانند از هیت پمپ تعبیه شده در بعضی دستگاه های وارداتی جهت گرمایش استفاده کنند ولی به دلیل مصرف بالای برق این کار مقرون به صرفه نیست، در چیلر ها نیز به جای استفاده از کمپرسور و انرژی الکتریکی از کویل آبگرم و پکیج در جهت رساندن آب گرم به کویل ها استفاده میشود تا کمپرسور دستگاه خاموش و از فن کویل یا هواساز به عنوان فن استفاده شده و گرمایش واحد ها تامین و هزینه های جانبی الکتریسیته کمتر شود.

عوامل موثر در قیمت تمام شده چیلرها

  • الکتروموتور ( اینورتر یا غیراینورتر)
  • کندانسور (هواخنک یا آب خنک)
  • نوع کمپرسور(اسکرال)(اسکرو)(پیستونی)(سانتریفیوژ)
  • الکترو موتور فن ها
  • ژنراتور برق مصرفی
  • تک یا چند مداره بودن دستگاه

مقایسه چیلر تراکمی و چیلر جذبی

انتخاب چیلر تراکمی و یا جذبی می تواند متأثر از ظرفیت برودتی مورد نیاز و  شرایط اقلیمی محل پروژه و هزینه های مصرف انرژی باشد.اما امروزه،فارغ از این عوامل و با ارزیابی کامل تری، چیلرهای تراکمی و جذبی را می توان از زوایای دیگری نیز با یکدیگر مقایسه نمود:

  1. ضریب عملکرد (COP): ضریب عملکرد چیلر در اصل نشان دهنده راندمان مصرف انرژی آن می باشد. بطوریکه نسبت گرمای دریافتی در اواپراتور به مجموع انرژی مصرفی در مصرف کننده ­ها (کمپرسور،کندانسور هوایی،برج خنک کننده،پمپ و ژنراتور) به عنوان نسبت راندمان انرژی یا همان ضریب عملکرد تعریف می شود. این ضریب عملکرد بر مبنای(شرایط یکسان ،شرایط استاندارد تهویه) در چیلرهای تراکمی هوایی تا 3.5 و در چیلرهای تراکمی آبی تا 6 قابل دستیابی می باشد. این در صورتی است که ضریب عملکرد چیلرهای جذبی در حالت ایده عال (چیلرهای جذبی دو اثره) 1.4 خواهد بود.
  2. ابعاد و وزن دستگاه: با اضافه شدن ژنراتور، جذب کننده و سایر تجهیزات جانبی، ابعاد چیلرهای جذبی نزدیک به دو برابر چیلرهای تراکمی در ظرفیت مشابه بوده و فضای بیشتری را برای استقرار در موتورخانه ملزم می سازند. بعلاوه با توجه به وزن بیشتر این چیلرها، بایستی زیرسازی و شاسی های مقاوم تری جهت جایگذاری چیلرهای جذبی پیش بینی شود.
  3. هزینه خرید و سرمایه گذاری اولیه: هزینه خرید چیلرهای جذبی تک اثره، حدود 50 درصد و چیلرهای جذبی دو اثره (شعله مستقیم)، نزدیک به دو برابر از هزینه خرید چیلرهای تراکمی در ظرفیت مشابه، بیشتر است.
  4. هزینه سرویس و نگهداری:هزینه های سرویس و نگهداریِ چیلرهای جذبی به علت وجود تجهیزات بیشتر، بزرگتر و حساس­­تر به مراتب در مقایسه با چیلرهای تراکمی بالاتر است. به خصوص آنکه فشار منفی موجود در سیستم چیلرهای جذبی، حساسیت و دقت بیشتری را جهت جلوگیری از نشتی و ورود اکسیژن می طلبد.
  5. مصرف آب چیلر: به دلیل وجود جذب کننده در چیلرهای جذبی، نیاز به آب خنک کننده جهت دفع حرارت، نسبت به چیلرهای تراکمی آبی با ظرفیت مشابه، بیشتر است و این به معنای مصرف آب بیشتر و لزوم به استفاده از پمپ ها و برج های خنک کننده بزرگتر نیز می باشد.
  6. مصرف انرژی: سوزاندن سوخت های فسیلی برای تأمین منبع گرمایی ژنراتور در چیلرهای جذبی،
    علاوه بر انتشار مواد آلاینده بیشتر در محیط زیست،هزینه قابل توجهی را به سیستم نیز تحمیل می کند. این در صورتی است که میشود مصرف برق بیشتر چیلرهای تراکمی را با بکاربردن سیستم های کنترلی هوشمند تا میزان قابل توجهی بهینه سازی نمود.به همین علت در مجموع، هزینه جاری چیلرهای جذبی که علاوه بر مصرف انرژی شامل هزینه های دیگر مثل مصرف آب و سرویس و نگهداری می شود که در مقایسه با چیلرهای تراکمی بیشتر برآورد می گردد.
  7. صدای کارکرد دستگاه: میزان صدای چیلرهای جذبی (به جز نوع شعله مستقیم) به علت وجود قطعات متحرک و مکانیکی کمتر میباشد و نسبت به چیلرهای تراکمی پایین تر است.
  8. شرایط اقلیمی: با توجه به نیاز وجود برج خنک کننده در چیلرهای جذبی شرایط و امکان استفاده از این سیستم در مناطق مرطوب وجود ندارد. چراکه اساس کار برج­ های خنک کننده، سرمایش تبخیری بوده و وجود هوایی نزدیک به شرایط اشباع
    نمی تواند برای مکانیزم خنک کاری آن ها مناسب باشد.
    در حالیکه به کمک چیلرهای تراکمی هوایی، بسادگی می توان حتی در شرایط هوایی کاملاً مرطوب،
    نیاز برودتی موجود را تأمین نمود.

خرید چیلر

قارچ برتر به پشتوانه بیش از پانزده سال سابقه در تولید تجهیزات سالن قارچ با برند سهند هواساز و فروش مواد اولیه آماده
خدمت رسانی به شماست .
برای دریافت اطلاعات بیشتر و نحوه خرید تجهیزات سالن قارچ و مواد اولیه سالن قارچ تماس حاصل نمایید:
واحد فروش و امور مشتریان:
 02156545923
09127021828